Author Topic: Problem na LAMS-u  (Read 2789 times)

Nenad Banjanac

• Newbie
  • *
    • View Profile
Problem na LAMS-u
« on: October 05, 2017, 04:44:22 PM »
Poštovani,

Primetio sam problem na LAMS-u, koji se ogleda u sledećem: po završetku lekcije 01 predmeta IT101 i tačnih odgovora na postavljena pitanja u toku lekcije 01, prikazuje se prazan prozor (http://lams.metropolitan.ac.rs:8080/lams/tool/lafrum11/learning/viewForum.do?mode=learner&toolSessionID=143435) i od tog trenutka više nije moguće pristupiti lekciji 01. Nije omogućeno ponovno čitanje lekcije niti postoji identifikacija da je lekcija uspešno realizovana tj. kompletirana.

Takodje postoji problem u vidu negativnih poena (bodova) koji su nam evidentirani (predmet OM100), jer nismo prisustvovali predavanjima i vežbama. Pitanje je kako da izbegnemo negativne poene, kada sa jedne strane ne smemo završti lekcije i na taj način izgubimo mogućnost naknadnog čitanja iste lekcije, a sa druge strane zbog posla i studiranja putem Interneta ne stižemo prisustvovati predavanjima i vežbama koje se realizuju tradicionalno.

Molim Vas za odgovor i predlog rešenja navedenih problema.
« Last Edit: October 05, 2017, 04:50:18 PM by Nenad Banjanac »

Dražen Janković

• Newbie
  • *
    • View Profile
Re: Problem na LAMS-u
« Reply #1 on: October 05, 2017, 11:08:12 PM »
Hteo bih da se nadovežem na probleme sa kojima sam se ja do sada susreo koristeci navedenu platformu, naime, lekcije iz predmeta MK150i IS205 mi uopste nisu otvorene, tj nemam predavanja za 2017/2018 godinu za ove predmete. Takodje i ja imam negativne predispitne poene iz predmeta OM100. Takodje bih bio zahvalan kad bi nam se predočile naše predispitne obaveze, rokovi za izradu domaćih zadataka i slično

Unapred hvala.
« Last Edit: October 08, 2017, 10:24:31 PM by Dražen Janković »

Bojana Rajić

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: October 07, 2017, 11:56:18 PM »
Takođe sam bez lekcija iz gorenavedenih predmeta. Da li će biti otvorene ili se uči gradivo obezbeđeno za prethodnu godinu?

Nenad Banjanac

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: October 08, 2017, 06:10:09 PM »
Rešen problem u vezi sa kompletiranjem lekcija. Postoji identifikacija o završenoj lekciji i omogućeno ponovno čitanje. Lekcije i dalje nisu dostupne iz ranije navedenih predmeta (kod mene su u pitanju MK150 i IS205) i još nema povratne informacije o negativnim bodovima. Verovatno će u ponedeljak biti i to rešeno.

« Last Edit: October 08, 2017, 06:16:42 PM by Nenad Banjanac »

Igor Dragović

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: October 09, 2017, 02:23:23 PM »
Imam osećaj da forum služi samo da bi čisto postojao. Probleme koje imate sa negativnim poenima imam i ja i nekolicina studenta, kao i da lekcije iz navedenih predmeta nisu aktivne. Za negativne poene trebalo bi da se obratite predmetnom nastavniku kako  mi je neko od studenata preneo a kontektirao je studensku službu... Ujedno bih pitao da li je neko pokušao da koristi Microsoft software sa adrese isum.metropolitan.ac.rs.

Marija Markovć

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: October 14, 2017, 12:27:22 AM »
Drage kolege,

dobro veče svima! Forum će biti prazan ako ga mi ne koristimo. Sad sam, po drugi pout, posle nekoliko dana otvorila forum i drago mi je da vas upoznam online i da vidim da delimo iste probleme. Srećan nam početak svima :)

Stefan Ćirić

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: October 25, 2017, 06:14:54 PM »
Pozdrav,

Ukoliko neko i dalje ima probleme sa negativnim poenima, kontaktirajte studentsku sluzbu da vas prebaci na online studije jer smo se iz nekog nepoznatog razloga vodili kao studenti tradicionalne nastave